Š.MICHAĽANY: Na protestnom zhromaždení Slovenskej pospolitosti zasahuje polícia

08.08.2009 Sabinov

Šarišské Michaľany (TASR) - Krátko pred 15. h oznámil vodca Slovenskej pospolitosti Marián Kotleba, že starosta obce Šarišské Michaľany vyzval účastníkov dnešného protestného zhromaždenia, aby opustili areál obce.
Keďže to neboli ochotní urobiť, niekoľko minút nato zasiahla polícia. Tá spacifikovala približne piatich členov Slovenskej pospolitosti, vrátane Kotlebu, a vytlačila účastníkov zhromaždenia z areálu futbalového štadióna, na ktorom sa konalo.
Účastníci protestu boli odhodlaní zotrvať na štadióne až dovtedy, kým nepríde niekto z Ministerstva vnútra SR alebo Prezídia Policajného zboru SR, aby im vysvetlil, ako budú pokračovať v riešení problémov, ktoré spôsobujú Rómovia.
Momentálne vytláča kordón policajtov účastníkov zhromaždenia až za železničnú trať a smeruje k hlavnej ceste. Použili už aj vodné delo.
Dnešné protestné zhromaždenie zvolala pred obecný úrad vo východoslovenskej obci Šarišské Michaľany Slovenská pospolitosť. Dôvodom je útok dvoch mladých mužov z neďalekej rómskej osady na dôchodcu - hospodára futbalového zväzu v obci.
 

Vyberte región